29 mars, 2011

Jämförelse: Mavala Quick Minute Finish vs Seche Vite

 

Jag har under flera års tid använt Mavalas Quick Minute Finsh, som är ett genomskinligt överlack som torkar snabbare än vanliga överlack, och varit hur nöjd som helst. Lacket är lättmålat och gör det det ska, torkar lacket på nolltid. Jag har varit så nöjd att jag inte ens tittat åt andra överlack, det vill säga tills Seche Vite kom. För ett tag sedan pratade alla så mycket om Seche Vite och höjde det till skyarna så jag var helt tvungen att klicka hem ett eget ex för att se om det var så revolutionerande som alla andra sa.
För visst är Seche Vite lättmålat och snabbtorkande men jag tycker dock inte att det är bättre än Quick Minute Finish utan jag upplever att lacken är likvärdiga. Manikyren håller sig förvisso fin ytterligare någon dag med Seche Vite än vad den gör med Quick Minute Finish men när manikyren med Seche Vite börjar ge med sig så flagnar den i större bitar än vad den gör med Quick Minute Finish.
Summan av kardemumman är att jag helt enkelt tycker att lacken är lika bra och att Seche Vite är onödigt hypad för det finns redan minst lika bra snabbtorkande lack på marknaden.


Mavala
Pris: 45 kr för 5 ml
Inköpsställe: Åhléns, Kicks m.fl


Seche Vite
Pris: ca 120 kr för 12 ml
Inköpsställe: Åhléns, Kicks, eleven.se, eBay


/N

5 kommentarer:

  1. Sv: Ja det är en finfin kollektion!

    Håller med om att Seche Vite är lite överhypad. Men jag gillar den.

    SvaraRadera

- För att lätt kunna följa diskussionen, kommer alla frågor att besvaras under det här inlägget.