17 mars, 2011

Primerrecension - Urban Decay Complexion Primer Potion (Pore Perfecting)

Eftersom jag nästan uteslutande använder mineralpuderfoundation är en bra primer för hela ansiktet A och O för att pudret skall vara lättjobbat och sitta på bra hela dagen. Eftersom jag liksom min syster begåvats med fet hy är det extra viktigt med en bra primer som gör sitt jobb. Jag har än så länge inte hittat den ultimata primern och fortstätter därför att prova olika sorter och kommer att recensera de flesta här på bloggen. Urban Decay Complexion Primer Potion är en intressant produkt som jag införskaffade på Sephora utomlands. Den finns i två varianter och den jag köpt heter Pore Perfecting och är tänkt att suga upp överskottsfett från ansiktet allteftersom och förhindra att ens foundation "ramlar av" under dagen. Den är också tänkt att minimera porerna, trolla bort fina linjer och ge en mjuk och matt finish utan den feta känsla som många primers tenderar att lämna efter sig. 


Denna produkt har till skillnad från sin hat-älskade släkting ögonskuggsprimern en vettigare utformad förpackning. Den ligger i en tub där man skruvar lite på toppen för att kunna klämma ut innehållet. Men redan vid uttryckningen av krämen ur tuben börjar man ana oråd; det gäller nämligen att trycka på för kung och fosterland. Primern har nämligen oerhört hög densitet och är riktigt tjock. Därför blir den givetvis svår att jobba med. Tar man för lite känns det som att man inte lyckas täcka hela ansiktet, tar man för mycket känns det läskigt tjockt och efter applicerad foundation känns hela ansiktet fett. Det är "trial and error" som gäller för Primer Potion. Man får helt enkelt testa sig fram och vara noga med att jobba in produkten ordentligt. I och med att den är ganska tjock i konsistensen så är min rekommendation att inte omedelbart applicera foundation utan låta huden bekanta sig med primern i några minuter. Då hinner den sjunka in och lägga sig rätt. Annars finns risk att hela sminkningen känns kakig.

Hur klarar produkten de utlovade effekterna då kan man fråga sig. Jo, vad gäller släthet, porminskning och utfyllning av linjer gör den ett bra jobb. Huden känns len och skavankfri efter applikation och man får ett fint resultat. Där ger jag den en guldstjärna. Fettuppsugningsförmågan är det värre med. Jag gav den en riktig utmaning och testade den på min syster som har mycket fetare hy än mig själv. Testet gick ut på att hon fick använda Urban Decay Primer Potion på ena halvan av ansiktet respektive ingen primer på andra halvan. Redan efter en halv dag kunde vi skönja resultatet: ingen skillnad. Besvikelsen var givetvis stor!

På plussidan finns dock att den är parabenfri. Det gillar vi systrar. Men av en primer kräver jag mer. Den ska vara lättjobbad OCH ge ett bra resultat. Det gör inte Primer Potion. Den ger heller inte vad den själv utlovar och betyget blir därför inte så högt.

Betyg: 3/5
Pris: ca. $30.0 för 30 ml
Inköpsställe: Sephora, Ebay
Köpa igen: Tveksamt, vill gärna testa andra också.

/E

4 kommentarer:

- För att lätt kunna följa diskussionen, kommer alla frågor att besvaras under det här inlägget.