28 juni, 2011

Recension: Urban Decay All Nighter Long-lasting Makeup Spray


Till en början var jag väldigt tveksam till att införskaffa en All Nighter från Urban Decay då jag var grymt besviken på min Fix+ från MAC men eftersom alla på YouTube höjer den till skyarna, slank den med i den senaste beställningen från lookfantastic.com.
Så vad gör All Nighter egentligen? Jo, det är meningen att den ska "låsa fast" sminket och förhindra att flyttar på sig under dagen. Eftersom jag har fet hy och jobbar i en luftkonditionerad miljö, dryper min hy av fett vid dagens slut. Jag har gillat läget och tänkt att det inte finns så mycket jag kan göra åt det, det vill säga tills jag upptäckte All Nighter.
All Nighter kommer i en käck liten sprayflaska i plast och jag sprayar på den i ansiktet efter att jag smörjt in mig med min dagkräm. Sedan sminkar jag mig och sprayar ansiktet igen när allt är klart (dock innan mascara). Det kan tyckas overkill med två omgångar av All Nighter men jag snappade upp det tipset på YouTube och jag kör hellre med både hängslen och livrem.
Så fungerar sprayen då? Ja, jag upplever att All Nighter gör ett väldigt bra jobb i att hålla mitt smink på plats och det är inte så att allt det feta i ansiktet mirakulöst försvinner men min hy blir inte på långa vägar lika fet som den brukar bli i vanliga fall. Idag har mitt smink sett bra ut hela dagen på jobbet och även efter jobbet klarat av en kvällsaktivitet i 25-gradig sommarvärme. I 14 timmar hade jag mitt smink på idag innan jag slutligen tvättade bort det och med All Nighter såg sminket bättre ut efter 14 timmar än vad det gör efter 8 timmar när jag inte använt sprayen. Det återstår att se hur bra sprayen kommer fungera i vinter.
Ett extra plus i kanten får Urban Decay för att All Nighter inte innehåller några parabener.

Betyg: 4/5
Pris: ca £19 för 120 ml
Inköpsställe: lookfantastic.com, hqhair.com m.fl
Köpa igen: Absolut!

/N

10 kommentarer:

 1. Var det inte skindinavia som gjorde All nighter från början? Hört mycket gott om deras olika sprays iallafall och tycks kunna minnas att dom gjorde denna till UD..

  SvaraRadera
 2. Honi: Det stämmer att det är Skindinaivia som gör All Nighter åt Urban Decay. Det syns inte på bilden men på min flaska står det även Skindinavia i lite mindre stil. /N

  SvaraRadera
 3. Oj detta låter som något för mig! Får nog kolla in den när lönen kommer ;)

  SvaraRadera
 4. Therese: Tycker absolut att du ska testa den här. Jag tycker den är väl värd pengarna och jag märker klar skillnad mot de dagar jag inte använder den. /N

  SvaraRadera

- För att lätt kunna följa diskussionen, kommer alla frågor att besvaras under det här inlägget.