07 september, 2011

Recension: Bodyfarm Olive Oil Face ScrubOlive Oil Face Scrub från Bodyfarm är en ansiktsskrubb baserad på olivolja. Skrubben innehåller även jojobaolja, extrakt från ringblomma samt Panthenol som bland annat påskyndar läkning av brännskador och sår.
Detta är en "mekanisk" skrubb, det villa säga att den innehåller små korn som exfolierar huden. Trots att jag har fet och tålig hy är det jag gillar bäst med den här skrubben att kornen (antagligen krossade olivkärnor) är så små att de på inga sätt river eller irriterar huden. Istället får jag helt enkelt en mild exfoliering som ändå sätter igång blodcirkulationen i ansiktet och som lämnar huden underbart mjuk och len. Jag har nog aldrig tidigare använt en skrubb som gör min hy så mjuk och len som Olive Oil Face Scrub. Alla orenheter och milier försvinner i ett nafs. Jag som har fet hy måste dock gå efter med lite ansiktsvatten när jag är klar och torka bort lite extra fett för detta är ju ändå trots allt en produkt som är till för fet hy. Men om den kommande vintern blir lika kall och j*vlig som den föregående, kommer den här skrubben att göra min hy gott i vinter. Olivoljan och jojobaoljan gör att skrubben är perfekt för er torrbollar där ute då oljorna ger huden fukt och mjukgör.
Olive Oil Face Scrub innehåller inga mineraloljor, vaselin, parabener, silikon eller propylen glycol. Det är riktigt bra men jag skulle inte kalla den för en helt ren produkt då den bland annat innehåller nasties som PEG-100 stearate. Det blir ett poängavdrag för det vilket är synd då själva produkten och dess effekt är en femma.

Betyg: 4/5
Pris: 247:- för 50 ml
Inköpsställe: bodyfarm.se
Köpa igen: Ja, för att använda under vinterhalvåret. För resten av året vill jag vill nu testa Bodyfarms skrubb för normal till kombinerad hy, Red Grape.

/N

4 kommentarer:

- För att lätt kunna följa diskussionen, kommer alla frågor att besvaras under det här inlägget.